10 Şubat 2016

KAHROLSUN ASANSÖRLER, YAŞASIN MERDİVENLER

Yeni yıla girerken, kendi kendime söz verdim… Daha sağlıklı besleneceğim, daha fazla spor yapacağım, kısacası daha sağlıklı olmak için çalışacağım…

Oram ağrıyor, buram ağrıyor, başım ağrıyor, neden bu kadar çabuk yoruluyorum diye şikayet etmek yerine, cevabını bildiğim bütün bu soruları gidermek için çalışacağım… Üstelik bir de spor adamıyım, insanlar bana nasıl spor yapacaklarını sorarken (genellikle kilo verme amaçlı), program isterken benim aksi şekilde yaşamam pek de doğru değil.

Aslında bu sendrom, yani spor yaptırmaktan spor yapmaya vakit bulamama sendromu, bir çok spor insanında var. Ama işte hepsi palavra, bir şekilde zaman bulunur, en azından sağlıklı beslenilir.

Şu program meselesine gelince de aslında hayatım boyunca hiçbir program dahilinde çalışmadım, yemek yemedim. Sağlıklı olan yiyecekler belli, günde alman gereken protein belli, kalori belli. Proteini ne zaman alman gerektiği belli… Belli de belli, çok az okumakla bile bunları öğrenebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken aslında, yeme saatleriniz ve eğer spor yapıyorsanız, spordan önce ve sonrasında nasıl besleneceğiniz, ne kadar yiyeceğiniz.

İnsan vücudu hareket etmek üzere programlanmıştır. Hareket etmeden yerseniz balon gibi şişerseniz. Bu kadar basit.

Kahrolsun asansörler, yaşasın merdivenler…


Kilo verme kararı almanız, zevk aldığınız bir çok yiyecekten uzak kalmanız anlamına gelmez. Bunu unutmayın, mesele ne kadar yediğinizle alakalı. Aynı doğrultuda spor yapmak size sıkıcı gelebilir. Bu demek oluyor ki size uygun olan sporu yapmıyorsunuz. Mutlaka sizi eğlendirecek bir spor dalı vardır. Onu bulun ve yapmaya çalışın.

Spor yapmak için illa bir spor salonuna, hocalara, programlara ihtiyacınız yok. En kolayından, sokağa çıkın ve yürüyün yeter. Evde de oldukça fazla egzersiz yapma şansına sahipsiniz. Evinizde ki sandalye bile sizin en iyi spor partneriniz olabilir.

Şu program, bu diyet önerisi, şu spor salonu hocası… Boş verin, kendinizi şartlandırmayın… Yemenize, içmenize dikkat edin, hareket edin yeter…


Sağlıkla kalın… : ) 

Koşu Kanunu

Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır. O ceylan, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa ölecektir. Afrika'da ...